Ohita navigaatio

Meny Swe

Menu

STARTERS

ASPARAGUS SOUP
Krämig sparrissoppa med krispig lufttorkad skinka
(L, G)
13 €
SPICY AVOCADO TARTAR
Kryddig avokadotartar
(L, G)
14 €
ESCARGOTS
Sniglar i vitlökssmör gratinerade med stiltonost, serveras med husets bröd
(LL)
15 €
WEDGE OF ICEBERG
Isbergssallad med Stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås
(LL, G)
13 €
MOZZARELLA AND TOMATO
Mozzarella och tomater med balsamico
(L, G)
13 €
CAESAR SALAD
Krispig romainesallad med Caesarsås, krutonger och parmesanost
(L)
13 €
CURED WHITE FISH
Sockersaltad sik med fräsch fänkål, rättikä och dillvinägrette
(L, G)
15 €
BEEF TARTAR
Tartar på Black Angus -innerfilé, tryffelkräm och äggula
(L, G)
17 €
REINDEER CARPACCIO
Carpaccio på ren med aioli, parmesanost och rucola
(L, G)
17 €

MAIN COURSES

L.A. BURGER
Fås även glutenfritt

200 gr burgare av Black Angus -kött, cheddarost, marinerad rödlök, rucola, saltgurka, tomat och aioli samt lantpommes med parmesanost
(L)
25 €
SANTA MONICA BURGER
Fås även glutenfritt

Grillad kyckling, fräsch avokado, tomat- och koriandersalsa, limeaioli samt pommes av sötpotatis
(L)
23 €
CAESAR SALAD WITH CHICKEN
Grillad kyckling, romainesallad, Caesarsås samt krutonger och parmesanost
(L)
23 €
STEAK WITH FRIES OR SALAD
Black Angus -biff av innanlår med Stefan’s Special smör, serveras med lantpommes med parmesanost eller grön sallad
(L, G)
29 €
MUSHROOMS WITH CHICKPEA AND POLENTA FRIES
Stekt svamp och polentapommes gjorda av kikärter, serveras med mynta-tzatziki med chili
(L, G)
24 €
PAN SEARED WHITE FISH
Stekt sikfilé med hollandaisesås, grillade grönsaker samt nypotatis
(L, G)
32 €

PREMIUM DRY AGED STEAKS

Kött som hängmörats minst 28 dagar i våra dry aging-skåp. Vid hängmörning använder vi finländskt biffkött av hög kvalitet som lämpar sig särskilt bra för detta tillagningssätt.
BONELESS RIB EYE
Entrecote utan ben
100 gr / 18 €

STEAKS

TASTING
150 gr innerfilé av Black Angus från Clare Valley i Australien, ca. 200 gr finländsk dry age entrecote utan ben och 200 gr innerfilé av finländsk nöt. Kan även delas.
98 €

TOMAHAWK
Entrecote med ben
100 gr / 15 €
PAN SEARED WHITE FISH
Stekt sikfilé
26 €
CRISPY DUCK BREAST
Stekt ankbröst
200 gr 26 €
GRILLED PORK CHOP
Grillad griskotlett
320 gr 32 €
FOIE GRAS
Anklever på biffen
15 €

Black Angus -boskap som kommer från området Clare Valley i Australien får beta fritt och matas med korn för att garantera biffkött av god kvalitet.

BLACK ANGUS TENDERLOIN 
Innerfilébiff av Black Angus
150 gr  36 €
200 gr  49 €
FINNISH TENDERLOIN 
Innerfilébiff av finländsk nöt
200 gr  35 €
300 gr  49 €
BEEF STRINDBERG 200 gr
Innerfilébiff av finländsk nöt, gratinerad med dijonsenap, lök och örter
(L)
45 €
BLUE CHEESE CRUSTED TENDERLOIN 200 gr
Innerfilébiff av finländsk nöt, gratinerad med auraost, lök och örter
(L)
45 €
MARBLED STRIPLOIN 250 gr
Över 200 dagar kornmatad Black Angus ytterfilé med smakfett från Uruguay
39 €
WAGYU TENDERLOIN  180 gr
Innerfilébiff av Wagyu-oxe

Det finaste och mest högklassiga biffköttet av Wagyu-nöt från området Tingun (QLD) i Australien.
72 €
FINNISH REINDEER SIRLOIN  180 gr
Ytterfilé av finländsk ren
42 €
FLAT IRON STEAK
Fjäderbladsbog av finländsk nöt
300 gr 26 €
600 gr 50 €

SAUCES (L, G) – 4€

Rödvinssås
Konjak- och grönpepparsås
Béarnaisesås
Chimichurri
Rödvinssås med bacon
Hollandaisesås
Choronsås
Dijonsenapssås
Aioli

BUTTERS – 3€

Stefan’s specialsmör (L)
Vitlökssmör (L, G)
Örtsmör (L, G)
Rökigt kryddsmör (L, G)
Ankleversmör (L, G)
Chipotlesmör (L, G)

SIDES – 6, 5€

Ugnspotatis med gräslök-smetanafyllning (L, G)
Rostade potatis med aioli (L, G)
Lantpommes med parmesanost (L, G)
Lantpommes (L, G)
Pommes av sötpotatis (L, G)
Caesar sallad (L)
Nypotatis med smör och flingsalt L, G)
Grön sallad (L, G)
Stekta champinjoner med lök och bacon (L, G)
Stekt sparrisbroccoli med rostade mandelflingor (L, G)
Isbergssallad med Stiltonost och krispig bacon (LL, G)
Rostade morötter med honung och timjan (L, G)
Grillade grönsaker (L, G)

UGNSPOTATIS ”LOADED”
Ugnspotatis fylld med smetana, bacon och cheddarost
(L, G)
9 €
ASPARAGUS
Stekt grön sparris med smält smör
(L, G)
10 €

SET MENUS

MENY 1 • 55 €

SPICY AVOCADO TARTAR (L, G) 
Kryddig avokadotartar

PAN SEARED WHITE FISH (L, G) 
Stekt sikfilé med hollandaisesås, grillade grönsaker samt nypotatis

CRÈME BRÛLÉE (L, G)
Crème Brûlée

VINPAKET / 32 €

MENY 2 • 65 €

ASPARAGUS SOUP (L, G)
Krämig sparrissoppa med krispig luftorkad skinka

BLACK ANGUS TENDERLOIN (L, G)
Innerfilébiff av Black Angus (150 gr), konjak- och grönpepparsås och rostade potatis med aioli

AFTER 8 ́ (LL, G)
Varm chokladfondant med myntaglass

VINPAKET 34 €

MENY 3 • 95 €

WEDGE OF ICEBERG (LL, G)
Isbergssallad, stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås

WAGYU TENDERLOIN (L, G)
Innerfilébiff av Wagyu-oxe (180 gr), rödvinssås samt stekta champinjoner, lök och bacon

LIISA’S CHEESE CAKE (L, G)
Ostkaka à la Stefan’s mor, serveras med fräsch ananaskompott

VINPAKET 39 €

TASTING-MENY

(Serveras till hela bordsällskapet)

5 RÄTTER 75 € PERS.
VINPAKET 49 € PERS.

7 RÄTTER 85 € PERS.
VINPAKET 59 € PERS.

HOUSE SPECIAL

MIXED GRILL FAT FÖR ATT DELA, MINIMUM 2 PERSONER
84 € / person

WEDGE OF ICEBERG
Isbergssallad, stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås (LL, G)

AVOCADO TARTAR
Kryddig avokadotartar (L, G)


BLACK ANGUS TENDERLOIN FROM CLARE VALLEY AUSTRALIA,
FINNISH TENDERLOIN AND DRY AGE ENTRECOTE
Innerfilé av Black Angus från Clare Valley i Australien, innerfilé av finländsk nöt samt dry age entrecote (L, G)


AFTER 8 ́
Varm chokladfondant med myntaglass (LL, G)

LIISA’S CHEESE CAKE
Ostkaka à la Stefan’s mor, serveras med fräsch ananaskompott (L, G)

VINPAKET 39 €

L= laktosfri • LL = låglaktos • G = glutenfri