Ohita navigaatio

Meny Swe

Menu

STARTERS

FOREST MUSHROOM SOUP
Skogssvampsoppa med maltsmulor
(L)
13 €
SPICY AVOCADO TARTAR
Kryddig avokadotartar
(L, G)
14 €
ESCARGOT
Sniglar i vitlökssmör gratinerade med stiltonost, serveras med husets bröd
(LL)
15 €
WEDGE OF ICEBERG
Isbergssallad med Stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås
(LL, G)
13 €
CRAB CAKE
Krabbkaka med choronsås
(L, G)
13 €
CAESAR SALAD
Krispig romainesallad med Caesarsås, krutonger och parmesanost
(L)
13 €
TUNA CEVICHE
Ceviche på tonfisk
(L, G)
18 €
BEEF TARTAR
Tartar på Black Angus -innerfilé, tryffelkräm och äggula
(L, G)
18 €
REINDEER CARPACCIO
Carpaccio på ren med aioli, parmesanost och rucola
(L, G)
18 €
BEETS AND STILTON
Carpaccio på rödbeta med stiltonost och valnötter
(LL, G)
13 €

MAIN COURSES

L.A. BURGER
Fås även glutenfritt

200 gr burgare av Black Angus -kött, cheddarost, marinerad rödlök, rucola, saltgurka, tomat och aioli samt lantpommes med parmesanost
(L)
25 €
CRISPY DUCK BREAST
Stekt ankbröst med rödvinssås med körsbär samt stekta champinjoner med lök och bacon
(L, G)
30 €
GRILLED PORK CHOP
Grillad griskotlett med dijonsenapsås samt rostade potatis och rödbetor
(L, G)
35 €
MUSHROOMS WITH CHICKPEA AND POLENTA FRIES
Stekt svamp och polentapommes gjorda av kikärter, serveras med mynta-tzatziki med chili
(L, G)
24 €
PAN SEARED ARCTIC CHAR
Stekt rödingfilé med hollandaisesås samt honung- och timjanrostade rotsaker
(L, G)
29 €

PREMIUM DRY AGED STEAKS

Kött som hängmörats minst 28 dagar i våra dry aging-skåp. Vid hängmörning använder vi finländskt biffkött av hög kvalitet som lämpar sig särskilt bra för detta tillagningssätt.
BONELESS RIB EYE
Entrecote utan ben
100 gr / 18 €
TOMAHAWK
Finländsk ytterfilé med ben
100 gr / 14 €
PORTERHOUSE
Finländsk oxkotlett med ben
100 gr / 16 €

STEAKS

TASTING
150 gr innerfilé av Black Angus från Clare Valley i Australien, ca. 200 gr finländsk dry age entrecote utan ben och 200 gr innerfilé av finländsk nöt. Kan även delas.
98 €

GRILLED TUNA STEAK
Grillad tonfiskfilé
ca. 200 gr
36
CRISPY DUCK BREAST
Stekt ankbröst
200 gr 26 €
GRILLED PORK CHOP
Grillad griskotlett
300 gr 30 €
FOIE GRAS
Anklever på biffen
18 €

Black Angus -boskap som kommer från området Clare Valley i Australien får beta fritt och matas med korn för att garantera biffkött av god kvalitet.

BLACK ANGUS TENDERLOIN 
Innerfilébiff av Black Angus
150 gr  36 €
200 gr  49 €
FINNISH TENDERLOIN 
Innerfilébiff av finländsk nöt
200 gr  37 €
300 gr  53 €
BEEF STRINDBERG 200 gr
Innerfilébiff av finländsk nöt, gratinerad med dijonsenap, lök och örter
(L, G)
45 €
BLUE CHEESE CRUSTED TENDERLOIN 200 gr
Innerfilébiff av finländsk nöt, gratinerad med auraost, lök och örter
(L, G)
45 €
MARBLED STRIPLOIN 250 gr
Över 200 dagar kornmatad Black Angus ytterfilé med smakfett från Uruguay
39 €
WAGYU TENDERLOIN  180 gr
Innerfilébiff av Wagyu-oxe

Det finaste och mest högklassiga biffköttet av Wagyu-nöt från området Tingun (QLD) i Australien.
72 €
FINNISH REINDEER SIRLOIN  200 gr
Ytterfilé av finländsk ren
42 €

SAUCES (L, G) – 4€

Rödvinssås
Konjak- och grönpepparsås
Béarnaisesås
Chimichurri
Rödvinssås med bacon
Krämig svampsås
Hollandaisesås
Choronsås
Dijonsenapssås
Aioli

BUTTERS (L, G) – 3€

Stefan’s specialsmör
Vitlökssmör
Örtsmör
Rökigt kryddsmör
Ankleversmör
Chipotlesmör
Rosmarinsmör

SIDES – 6, 5€

Ugnspotatis med gräslök-smetanafyllning (L, G)
Rostade potatis med aioli (L, G)
Lantpommes med parmesanost (L, G)
Lantpommes (L, G)
Pommes av sötpotatis (L, G)
Caesar sallad (L)
Stiltongratinerade rödbetor med valnötter (LL, G)
Gröna bönor med bacon (L, G)
Stekta champinjoner med lök och bacon (L, G)
Honung- och timjanrostade rotsaker (L, G)
Isbergssallad med stiltonost och krispig bacon (LL, G)
Krämig spenat (L, G)

UGNSPOTATIS ”LOADED”
Ugnspotatis fylld med smetana, bacon och cheddarost
(L, G)
9 €

SET MENUS

MENY 1 • 55 €

TUNA CEVICHE (L, G) 
Ceviche på tonfisk

PAN SEARED ARCTIC CHAR (L, G) 
Stekt rödingfilé med hollandaisesås samt honung- och timjanrostade rotsaker

CRÈME BRÛLÉE (L, G)
Crème Brûlée

VINPAKET / 32 €

MENY 2 • 65 €

FOREST MUSHROOM SOUP (L)
Skogssvampsoppa med maltsmulor

BLACK ANGUS TENDERLOIN (L, G)
Innerfilébiff av Black Angus (150 gr), konjak- och grönpepparsås och rostade potatis med aioli

AFTER 8 ́ (L, G)
Varm chokladfondant med myntaglass

VINPAKET 34 €

MENY 3 • 95 €

WEDGE OF ICEBERG (LL, G)
Isbergssallad, stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås

WAGYU TENDERLOIN (L, G)
Innerfilébiff av Wagyu-oxe (180 gr), rödvinssås samt stekta champinjoner, lök och bacon

LIISA’S CHEESE CAKE (L, G)
Ostkaka à la Stefan’s mor, serveras med körsbärskompott

VINPAKET 39 €

TASTING-MENY

(Serveras till hela bordsällskapet)

5 RÄTTER 75 € PERS.
VINPAKET 49 € PERS.

7 RÄTTER 85 € PERS.
VINPAKET 59 € PERS.

HOUSE SPECIAL

MIXED GRILL FAT FÖR ATT DELA, MINIMUM 2 PERSONER
84 € / person

WEDGE OF ICEBERG
Isbergssallad, stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås (LL, G)

AVOCADO TARTAR
Kryddig avokadotartar (L, G)


BLACK ANGUS TENDERLOIN FROM CLARE VALLEY AUSTRALIA,
FINNISH TENDERLOIN AND DRY AGE ENTRECOTE
Innerfilé av Black Angus från Clare Valley i Australien, innerfilé av finländsk nöt samt dry age entrecote (L, G)


AFTER 8 ́
Varm chokladfondant med myntaglass (L, G)

LIISA’S CHEESE CAKE
Ostkaka à la Stefan’s mor, serveras med körsbärskompott (L, G)

VINPAKET 39 €

L= laktosfri • LL = låglaktos • G = glutenfri