Ohita navigaatio

Meny Swe

Menu

STARTERS

FOREST MUSHROOM SOUP
Skogsvampsoppa med maltcrumble
(L)
13 €
CRAB CAKE
Krabbkaka med choron- och dijonsenapsås
(L)
12 €
ESCARGOT
Sniglar i vitlökssmör gratinerade med stiltonost, serveras med husets bröd
(LL)
14 €
WEDGE OF ICEBERG
Isbergssallad, stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås
(LL, G)
12 €
CAESAR SALAD
Krispig romainesallad, Caesarsås, krutonger och parmesan
(L)
12 €
TUNA CEVICHE
Ceviche på tonfisk
(L, G)
18€
BEEF TARTAR
Tartar på Black Angus -innerfilé, tryffelkräm och äggula
(L, G)
16 €
BEETS AND STILTON
Carpaccio på rödbeta med stiltonost och valnötter (LL, G)
11 €

MAIN COURSES

L.A. BURGER
Fås även glutenfritt

200 gr burgare av Black Angus -kött, cheddarost, marinerad rödlök, ruccola, saltgurka, tomat och aioli samt parmesankryddade lantpommes
(L)
23 €
CRISPY DUCK BREAST
Stekt ankbröst, rödvinssås med körsbär samt stekta champinjoner, lök och bacon
(L, G)
28 €
VEGI STEAK
Vegebiff på rödbeta och svarta bönor, tomat-koriandersalsa och pommes av sötpotatis
(L, G)
21 €
DOUBLE PORK 
Baconlindad gris innerfilé med dijonsenapssås samt rostade potatis och rödbetor
(L, G)
27 €
ARCTIC CHAR
Stekt röding med hollandaisesås och rostade rotsaker
(L, G)
29 €

STEAKS

TASTING
150 gr innerfilé av Black Angus från Clare Valley i Australien, ca. 200 gr finländsk dry age entrecote utan ben och 180 gr innerfilé av finländsk nöt. Kan även delas.
89 €

PREMIUM DRY AGED STEAKS

Kött som hängmörats minst 28 dagar i våra dry aging-skåp. Vid hängmörning använder vi finländskt biffkött av hög kvalitet som lämpar sig särskilt bra för detta tillagningssätt.
TOMAHAWK
Ytterfilé med ben
100 gr / 11 €
BONELESS RIB EYE
Entrecote utan ben
100 gr / 14 €

Black Angus -boskap som kommer från området Clare Valley i Australien får beta fritt och matas med korn för att garantera biffkött av god kvalitet.

BLACK ANGUS TENDERLOIN 
Innerfilébiff av Black Angus
150 gr  29 €
200 gr  39 €
300 gr  58 €
ENTRECOTE 250 gr
Black Angus entrecote
33 €
BEEF STRINDBERG 200 gr
Innerfilébiff av Black Angus, gratinerad med dijonsenap, lök och örter
(L)
42 €
BLUE CHEESE CRUSTED TENDERLOIN 200 gr
Innerfilébiff av Black Angus, gratinerad med auraost, lök och örter
(L)
42 €
WAGYU TENDERLOIN  180 gr
Innerfilébiff av Wagyu-oxe

Det finaste och mest högklassiga biffköttet av Wagyu-nöt från området Tingun (QLD) i Australien.
61 €
MARBLED STRIPLOIN 250 gr
Över 200 dagar kornmatad Black Angus ytterfilé med smakfett från Uruguay
36 €
FINNISH TENDERLOIN  180 gr
Innerfilébiff av finländsk nöt
29 €
FINNISH REINDEER SIRLOIN  180 gr
Ytterfilé av finländsk ren
38 €
GRILLED TUNA STEAK 200 gr
Grillad tonfisk
39 €
FOIE GRAS
Anklever på biffen
11€
CRISPY DUCK BREAST
Stekt ankbröst
24 €

SAUCES (L, G) – 4€

Rödvinssås
Gräddig svampsås
Konjak- och grönpepparsås
Béarnaisesås
Chimichurri
Hollandaisesås
Choronsås
Smetana smaksatt med pepparrot
Dijonsenapssås
Aioli

BUTTERS – 3€

Stefan’s specialsmör (L)
Vitlökssmör (L, G)
Örtsmör (L, G)
Rökigt rosmarinsmör (L, G)
Ankleversmör (L, G)
Chipotle chili smör (L, G)
Smör smaksatt med tryffel och dry aged-fett (L, G)

SIDES – 6€

Ugnspotatis med gräslök-smetanafyllning (L, G)
Rostade potatis med aioli (L, G)
Krämig spenat (L, G)
Parmesankryddade lantpommes (L, G)
Lantpommes (L, G)
Pommes av sötpotatis (L, G)
Caesar sallad (L)
Ostmakaroner (L)
Stekta champinjoner med lök och bacon (L, G)
Stiltongratinerade rödbetor med valnötter (LL, G)
Rostade rotsaker (L, G)
Potatisgratäng (L, G)

UGNSPOTATIS ”LOADED”
Ugnspotatis fylld med smetana, bacon och cheddarost (L, G)
9 €

SET MENUS

MENY 1 • 49 €

CRAB CAKE (L) 
Krabbkaka med choron- och dijonsenapssås

ARCTIC CHAR (L, G) 
Stekt röding med hollandaisesås och rostade rotsaker

NUTELLA CRÈME BRÛLÉE (L, G)
Crème Brûlée smaksatt med Nutella

VINPAKET / 29 €

MENY 2 • 59 €

FOREST MUSHROOM SOUP (L)
Skogsvampsoppa med maltcrumble

BLACK ANGUS TENDERLOIN (L, G)
Innerfilébiff av Black Angus (150 gr), konjak- och grönpepparsås och rostade potatis med aioli

AFTER 8 ́ (LL)
Varm chokladfondant med myntaglass

VINPAKET 32 €

MENY 3 • 89 €

WEDGE OF ICEBERG (LL, G)
Isbergssallad, stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås

WAGYU TENDERLOIN (L, G)
Innerfilébiff av Wagyu-oxe (180 gr), rödvinsås och ugnspotatis med gräslök-smetana fyllning

LIISA’S CHEESE CAKE (L, G)
Ostkaka à la Stefan’s mor, serveras med körsbärskompott

VINPAKET 37 €

TASTING-MENY

(Serveras till hela bordsällskapet)

5 RÄTTER 65 € PERS.
VINPAKET 49 € PERS.

7 RÄTTER 78 € PERS.
VINPAKET 58 € PERS.

HOUSE SPECIAL

MIXED GRILL FAT FÖR ATT DELA, MINIMUM 2 PERSONER pers. 76 €

WEDGE OF ICEBERG
Isbergssallad, stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås (LL, G)

CRAB CAKE
Krabbkaka med choron- och dijonsenapssås (L)


BLACK ANGUS TENDERLOIN FROM CLARE VALLEY AUSTRALIA,
FINNISH TENDERLOIN AND DRY AGE ENTRECOTE
Innerfilé av Black Angus från Clare Valley i Australien, innerfilé av finländsk nöt samt dry age entrecote (L, G)


AFTER 8 ́
Varm chokladfondant med myntaglass (LL)

LIISA’S CHEESE CAKE
Ostkaka à la Stefan’s mor, serveras med körsbärskompott (L, G)

VINPAKET 32 €

L= laktosfri • LL = låglaktos • G = glutenfri