Ohita navigaatio

Meny Swe

Menu

STARTERS

FRESH PEA SOUP
Varm grön ärtsoppa med prosciutto och senapskrutonger
(L)
13 €
SPICY AVOCADO TARTAR
Kryddig avokadotartar
(L, G)
13 €
ESCARGOTS
Sniglar i vitlökssmör gratinerade med stiltonost, serveras med husets bröd
(LL)
14 €
WEDGE OF ICEBERG
Isbergssallad, stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås
(LL, G)
12 €
CAESAR SALAD
Krispig romainesallad, Caesarsås, krutonger och parmesan
(L)
12 €
CURED WHITE FISH
Sockersaltad sik med fräsch fänkål och rädisa samt dillvinägrette
(L, G)
14 €
BEEF TARTAR
Tartar på Black Angus -innerfilé, tryffelkräm och äggula
(L, G)
16 €
REINDEER CARPACCIO
Carpaccio på ren med aioli, parmesanost och rucola
(L, G)
15 €
MOZZARELLA AND TOMATO
Mozzarella ost och tomat med örtpesto
(L, G)
12 €

MAIN COURSES

L.A. BURGER
Fås även glutenfritt

200 gr burgare av Black Angus -kött, cheddarost, marinerad rödlök, rucola, saltgurka, tomat och aioli samt lantpommes med parmesanost
(L)
23 €
SANTA MONICA BURGER
Fås även glutenfritt

Grillad kyckling med avokado, tomat- och koriandersalsa, limeaioli samt pommes av sötpotatis
(L)
22 €
CAESAR SALAD WITH CHICKEN
Grillad kyckling med krispig romainesallad, Caesarsås, krutonger och parmesanost
(L)
22 €
VEGI STEAK
Vegebiff på rödbeta och svarta bönor, tomat-koriandersalsa och pommes av sötpotatis
(L, G)
21 €
STEAK WITH FRIES OR SALAD
Biff på Black Angus -innanlår med Stefan’s Special smör samt lantpommes med parmesanost eller grönsallad
(L, G)
25 €
WHITE FISH
Stekt sik med hollandaisesås, nypotatis och grillade grönsaker
(L, G)
29 €

STEAKS

TASTING
150 gr innerfilé av Black Angus från Clare Valley i Australien, ca. 200 gr finländsk dry age entrecote utan ben och 180 gr innerfilé av finländsk nöt. Kan även delas.
89 €

PREMIUM DRY AGED STEAKS

Kött som hängmörats minst 28 dagar i våra dry aging-skåp. Vid hängmörning använder vi finländskt biffkött av hög kvalitet som lämpar sig särskilt bra för detta tillagningssätt.
TOMAHAWK
Ytterfilé med ben
100 gr / 11 €
BONELESS RIB EYE
Entrecote utan ben
100 gr / 14 €

Black Angus -boskap som kommer från området Clare Valley i Australien får beta fritt och matas med korn för att garantera biffkött av god kvalitet.

BLACK ANGUS TENDERLOIN 
Innerfilébiff av Black Angus
150 gr  29 €
200 gr  39 €
300 gr  58 €
ENTRECOTE 250 gr
Black Angus entrecote
33 €
BEEF STRINDBERG 200 gr
Innerfilébiff av Black Angus, gratinerad med dijonsenap, lök och örter
(L)
42 €
BLUE CHEESE CRUSTED TENDERLOIN 200 gr
Innerfilébiff av Black Angus, gratinerad med auraost, lök och örter
(L)
42 €
WAGYU TENDERLOIN  180 gr
Innerfilébiff av Wagyu-oxe

Det finaste och mest högklassiga biffköttet av Wagyu-nöt från området Tingun (QLD) i Australien.
61 €
MARBLED STRIPLOIN 250 gr
Över 200 dagar kornmatad Black Angus ytterfilé med smakfett från Uruguay
36 €
FINNISH TENDERLOIN  180 gr
Innerfilébiff av finländsk nöt
29 €
FINNISH REINDEER SIRLOIN  180 gr
Ytterfilé av finländsk ren
38 €
FOIE GRAS
Anklever på biffen
11€

SAUCES (L, G) – 4€

Rödvinssås
Konjak- och grönpepparsås
Béarnaisesås
Chimichurri
Hollandaisesås
Choronsås
Dijonsenapssås
Aioli

BUTTERS – 3€

Stefan’s specialsmör (L)
Vitlökssmör (L, G)
Örtsmör (L, G)
Rökigt rosmarinsmör (L, G)
Ankleversmör (L, G)
Chipotle chili smör (L, G)
Smör smaksatt med tryffel och dry aged-fett (L, G)

SIDES – 6€

Ugnspotatis med gräslök-smetanafyllning (L, G)
Rostade potatis med aioli (L, G)
Gröna bönor med bacon (L, G)
Sockerärtor med lök (L, G)
Lantpommes med parmesanost (L, G)
Lantpommes (L, G)
Pommes av sötpotatis (L, G)
Caesar sallad (L)
Grönsallad (L, G)
Nypotatis med smör och dill (L, G)
Stekta champinjoner med lök och bacon (L, G)
Stiltongratinerad blomkål (LL, G)
Broccoli med rostade mandlar (L, G)
Grillade grönsaker (L, G)

UGNSPOTATIS ”LOADED”
Ugnspotatis fylld med smetana, bacon och cheddarost
(L, G)
9 €

SET MENUS

MENY 1 • 49 €

SPICY AVOCADO TARTAR (L, G) 
Kryddig avokadotartar

WHITE FISH (L, G) 
Stekt sik med hollandaisesås, nypotatis och grillade grönsaker

CRÈME BRÛLÉE (L, G)
Crème Brûlée

VINPAKET / 29 €

MENY 2 • 59 €

WEDGE OF ICEBERG (LL, G)
Isbergssallad med stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås

BLACK ANGUS TENDERLOIN (L, G)
Innerfilébiff av Black Angus (150 gr), konjak- och grönpepparsås och rostade potatis med aioli

AFTER 8 ́ (LL)
Varm chokladfondant med myntaglass

VINPAKET 32 €

MENY 3 • 89 €

REINDEER CARPACCIO (L, G)
Carpaccio på ren med aioli, parmesanost och rucola

WAGYU TENDERLOIN (L, G)
Innerfilébiff av Wagyu-oxe (180 gr), rödvinssås samt stekta champinjoner, lök och bacon

LIISA’S CHEESE CAKE (L, G)
Ostkaka à la Stefan’s mor, serveras med jordgubb- och rabarberkompott

VINPAKET 37 €

TASTING-MENY

(Serveras till hela bordsällskapet)

5 RÄTTER 65 € PERS.
VINPAKET 49 € PERS.

7 RÄTTER 78 € PERS.
VINPAKET 58 € PERS.

HOUSE SPECIAL

MIXED GRILL FAT FÖR ATT DELA, MINIMUM 2 PERSONER
76 € / person

WEDGE OF ICEBERG
Isbergssallad, stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås (LL, G)

CURED WHITE FISH
Sockersaltad sik med fräsch fänkål och rädisa samt dillvinägrette (L, G)


BLACK ANGUS TENDERLOIN FROM CLARE VALLEY AUSTRALIA,
FINNISH TENDERLOIN AND DRY AGE ENTRECOTE
Innerfilé av Black Angus från Clare Valley i Australien, innerfilé av finländsk nöt samt dry age entrecote (L, G)


AFTER 8 ́
Varm chokladfondant med myntaglass (LL)

LIISA’S CHEESE CAKE
Ostkaka à la Stefan’s mor, serveras med jordgubb- och rabarberkompott (L, G)

VINPAKET 32 €

L= laktosfri • LL = låglaktos • G = glutenfri