Ohita navigaatio

Meny Swe

Menu

STARTERS

FOREST MUSHROOM SOUP
Skogssvampsoppa med maltcrumble och krispig prosciutto
(L)
13 €
SPICY AVOCADO TARTAR
Kryddig avokadotartar
(L, G)
13 €
ESCARGOTS
Sniglar i vitlökssmör gratinerade med stiltonost, serveras med husets bröd
(LL)
14 €
WEDGE OF ICEBERG
Isbergssallad, stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås
(LL, G)
12 €
CRAB CAKE
Krabbkaka med choron- och dijonsenapssås
(L)
12 €
CAESAR SALAD
Krispig romainesallad, Caesarsås, krutonger och parmesanost
(L)
12 €
CURED RAINBOW TROUT
Sockersaltad regnbågslax med fänkål, limekräm samt dillvinägrette
(L, G)
14 €
BEEF TARTAR
Tartar på Black Angus -innerfilé, tryffelkräm och äggula
(L, G)
16 €
REINDEER CARPACCIO
Carpaccio på ren med aioli, parmesanost och rucola
(L, G)
15 €

MAIN COURSES

L.A. BURGER
Fås även glutenfritt

200 gr burgare av Black Angus -kött, cheddarost, marinerad rödlök, rucola, saltgurka, tomat och aioli samt lantpommes med parmesanost
(L)
23 €
OPEN FACED BURGER
Fås även glutenfritt

Innerfilé av Black Angus, Gruyéreost, hollandaisesås, stekt ägg samt stektt lök
(L)
36 €
CRISPY DUCK BREAST
Stekt ankbröst, rödvinssås med bacon, stekta champinjoner med lök samt rostade potatis
(L, G)
29 €
CAULIFLOWER AND MUSHROOMS
Rostad blomkål med stekta champinjoner och lök samt fräsch örtsås
(L, G)
24 €
RAINBOW TROUT
Stekt regnbågslax med hollandaisesås samt rostade rotsaker
(L, G)
29 €
GRILLED PORK CHOP
Grillad griskotlett med dijonsenapssås samt potatispuré smaksatt med tryffel
(L, G)
27 €

PREMIUM DRY AGED STEAKS

Kött som hängmörats minst 28 dagar i våra dry aging-skåp. Vid hängmörning använder vi finländskt biffkött av hög kvalitet som lämpar sig särskilt bra för detta tillagningssätt.
BONELESS RIB EYE
Entrecote utan ben
100 gr / 16 €

STEAKS

TASTING
150 gr innerfilé av Black Angus från Clare Valley i Australien, ca. 200 gr finländsk dry age entrecote utan ben och 180 gr innerfilé av finländsk nöt. Kan även delas.
95 €

TOMAHAWK
Entrecote med ben
100 gr / 13 €
PAN SEARED RAINBOW TROUT
Stekt regnbågslax
200 g 22 €
CRISPY DUCK BREAST
Stekt ankbröst
200 g 22 €
GRILLED PORK CHOP
Grillad griskotlett
320 g 29 €
FOIE GRAS
Anklever på biffen
11 €

Black Angus -boskap som kommer från området Clare Valley i Australien får beta fritt och matas med korn för att garantera biffkött av god kvalitet.

BLACK ANGUS TENDERLOIN 
Innerfilébiff av Black Angus
150 gr  31 €
200 gr  41 €
300 gr  61 €
MARBLED STRIPLOIN 250 gr
Över 200 dagar kornmatad Black Angus ytterfilé med smakfett från Uruguay
38 €
BEEF STRINDBERG 200 gr
Innerfilébiff av Black Angus, gratinerad med dijonsenap, lök och örter
(L)
45 €
BLUE CHEESE CRUSTED TENDERLOIN 200 gr
Innerfilébiff av Black Angus, gratinerad med auraost, lök och örter
(L)
45 €
WAGYU TENDERLOIN  180 gr
Innerfilébiff av Wagyu-oxe

Det finaste och mest högklassiga biffköttet av Wagyu-nöt från området Tingun (QLD) i Australien.
66 €
FINNISH TENDERLOIN  180 gr
Innerfilébiff av finländsk nöt
29 €
FINNISH REINDEER SIRLOIN  180 gr
Ytterfilé av finländsk ren
39 €

SAUCES (L, G) – 4€

Rödvinssås
Konjak- och grönpepparsås
Béarnaisesås
Rödvinssås med bacon
Krämig svampsås
Hollandaisesås
Choronsås
Dijonsenapssås
Aioli

BUTTERS – 3€

Stefan’s specialsmör (L)
Vitlökssmör (L, G)
Örtsmör (L, G)
Rökigt kryddsmör (L, G)
Ankleversmör (L, G)
Chipotlesmör (L, G)

SIDES – 6€

Ugnspotatis med gräslök-smetanafyllning (L, G)
Rostade potatis med aioli (L, G)
Gröna bönor med bacon (L, G)
Sockerärtor med lök (L, G)
Lantpommes med parmesanost (L, G)
Lantpommes (L, G)
Pommes av sötpotatis (L, G)
Caesar sallad (L)
Potatispuré smaksatt med tryffel L, G)
Krämig spenat (L, G)
Stekta champinjoner med lök och bacon (L, G)
Stilton-gratinerade rödbetor (LL, G)
Broccoli med rostade mandlar (L, G)
Rostade rotsaker (L, G)

UGNSPOTATIS ”LOADED”
Ugnspotatis fylld med smetana, bacon och cheddarost
(L, G)
9 €

SET MENUS

MENY 1 • 51 €

SPICY AVOCADO TARTAR (L, G) 
Kryddig avokadotartar

PAN SEARED RAINBOW TROUT (L, G) 
Stekt regnbågslax med hollandaisesås samt rostade rotsaker

CRÈME BRÛLÉE (L, G)
Crème Brûlée

VINPAKET / 29 €

MENY 2 • 61 €

WEDGE OF ICEBERG (LL, G)
Isbergssallad med stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås

BLACK ANGUS TENDERLOIN (L, G)
Innerfilébiff av Black Angus (150 gr), konjak- och grönpepparsås och rostade potatis med aioli

AFTER 8 ́ (LL)
Varm chokladfondant med myntaglass

VINPAKET 32 €

MENY 3 • 89 €

WEDGE OF ICEBERG (LL, G)
Isbergssallad, stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås

WAGYU TENDERLOIN (L, G)
Innerfilébiff av Wagyu-oxe (180 gr), rödvinssås samt stekta champinjoner, lök och bacon

LIISA’S CHEESE CAKE (L, G)
Ostkaka à la Stefan’s mor, serveras med körsbärskompott

VINPAKET 37 €

TASTING-MENY

(Serveras till hela bordsällskapet)

5 RÄTTER 68 € PERS.
VINPAKET 49 € PERS.

7 RÄTTER 79 € PERS.
VINPAKET 58 € PERS.

HOUSE SPECIAL

MIXED GRILL FAT FÖR ATT DELA, MINIMUM 2 PERSONER
79€ / person

WEDGE OF ICEBERG
Isbergssallad, stiltonost, krispig bacon och blåmögelostsås (LL, G)

CRAB CAKE
Krabbkaka med choron- och dijonsenapssås (L)


BLACK ANGUS TENDERLOIN FROM CLARE VALLEY AUSTRALIA,
FINNISH TENDERLOIN AND DRY AGE ENTRECOTE
Innerfilé av Black Angus från Clare Valley i Australien, innerfilé av finländsk nöt samt dry age entrecote (L, G)


AFTER 8 ́
Varm chokladfondant med myntaglass (LL)

LIISA’S CHEESE CAKE
Ostkaka à la Stefan’s mor, serveras med körsbärskompott (L, G)

VINPAKET 32 €

L= laktosfri • LL = låglaktos • G = glutenfri